"Тут дуже складна політична формула": Жданов пояснив, чому Росії вигідна війна між Іраном та Саудівською Аравією

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Росія штовхає Іран до війни проти Саудівської Аравії. Це потрібно Кремлю, щоб відволікти увагу від війни в Україні. Про це він сказав у коментарі ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Війна між Іраном та Саудівською Аравією можлива. Річ у тому, що Іран підтримує єменських хуситів для того, щоб боротися із Саудівською Аравією. Їхня головна мета - змінити в менший бік обсяги видобутку нафти. Бо Іран хоче продавати свою нафту хоча б на "сірому" ринку. Але, як я розумію, сьогодні втручатися у війну Іран особливо не хоче.

Це може бути РФ: вони з одного боку просять в Ірану зброю, а з іншого - провокують. Це вигідно Росії, бо будь-яка війна може відволікти увагу від нашої війни з РФ. Тут дуже складна політична формула. І для нас це вигідно, бо тоді Іран може не передавати РФ зброю, а з іншого - Саудівська Аравія уже звернулася до США по військову допомогу. Для нас це може виявитися проблемою, бо тоді нам надаватимуть менше зброї. А РФ робитиме усе, що завгодно, щоб відволікти увагу від України", - пояснив Олег Жданов.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...