Тут вам не раді, або Торгуйте футболками з Путіним деінде: Україна запровадила санкції проти найбагатшої жінки Росії та її чоловіка

Президент Володимир Зеленський запровадив в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 липня 2021р. "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" щодо шести фізичних осіб. Відповідний указ президента №304/2021 від 23 липня опубліковано на сайті глави держави, зазначають Патріоти України.

Так, санкції терміном на 3 роки вводяться стосовно: Тетяни Бакальчук і Владислава Бакальчука (співзасновники товариства з обмеженою відповідальністю "Вайлдберріз" ("Вайлдберриз", "Wildberries").

Як повідомляє The Bell, вчителька англійської з Підмосков'я Тетяна Бакальчук стала засновницею Wildberries і найбагатшою жінкою Росії, за що її називають царицею e-commerce.

За даними Forbes, за останній рік Тетяна Бакальчук піднялася в рейтингу на 80 позицій (нині 13 місце) і в 2021-му стала найбагатшою жінкою Росії зі статком у 13 млрд доларів.

Окрім подружжя Бакальчуків, санкції запроваджено проти Андрія Ревяшка (директора з розвитку інформаційних технологій ТОВ "Вайлдберріз", Олексія Кузьменка (керівник напрямку "книги" ТОВ "Вайлдберріз". Всі четверо є громадянами Російської Федерації.

Також санкції на три роки введено проти громадянина Франції Фаяр Жераль-Юбер (Fayard Gérald-Hubert) - засновника некомерційної організації "Офіційний репрезентаційний центр Донецької народної республіки у Франції". Також в списку значиться ще одна громадянка Франції Неан Крістель (Neant Christel), яка проживає в Донецьку, співробітниці т.зв. "Міжнародного прес-центру Doni".

Зазначений вид обмежувальних заходів включає:

  • блокування активів;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України;
  • призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань;
  • інші санкції, які відповідають принципам їх застосування, встановленим цим законом (заборона на встановлення ділових контактів).

Нагадаємо, в Україні 21 вересня 2020 запустився російський інтернет-магазин Wildberries. Майже одразу соцмережі наповнилися обурливими коментарями, а Кабмін обіцяє розглянути санкції щодо нього.

Wildberries - це російський інтернет-магазин, найбільший торгівельний онлайн-майданчик в РФ.

Фактично Wildberries є аналогом американського Amazon або української Rozetka. Тут можна придбати різноманітні групи товарів - від одягу до побутової техніки.

Окрім Росії та України, компанія працює на ринках ще шести країн: Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Вірменії, Польщі та Словаччини.

Одразу після того, як стало відомо про вихід Wildberries на український ринок, у соцмережах почала лунати критика на адресу компанії.

Люди обурювалися самим фактом роботи в Україні російського проєкту, інші - публікували скріншоти товарів, які можна знайти на українській версії сайту магазину - зокрема, футболки з Володимиром Путіним і забороненою в Україні символікою СРСР.

"Нарешті! - коментує запуск Wildberries в Україні блогер Антон Ходза. - А то ми не знали, де купити футболку з Путіним. Або набір для вишивання Путіна. Або може хочете футболку Полиция России? А За ВДВ? А герб СРСР?".


Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...