"Тут важко перебільшувати": У Міноборони Польщі назвали "дуже високою" імовірність війни зі своєю участю

Імовірність війни за участю Польщі дуже висока, тож цей сценарій розвитку подій не слід розглядати лише гіпотетично. За словами заступника міністра оборони Польщі Марчіна Очепи, сьогодні дуже висока ймовірність конфлікту з НАТО, як і ймовірність конфлікту між Китаєм і США, передають Патріоти України.

"Якщо ми подивимося на досвід 20 століття, то цьогорічна перспектива і цього десятиліття змушує нас трактувати події, яких ми є учасниками, а не лише свідками, як другу холодну війну. Ризик ескалації дуже серйозний", - сказав Очепа.

За його словами, високий ризик ескалації війни змушує терміново шукати консенсус у питаннях безпеки, оборони та зовнішньої політики.

"Тут важко перебільшувати, тому що те, що ми бачимо сьогодні, - це не один з конфліктів після Другої світової війни, а пряма, повномасштабна війна, у якій бере участь найбільша країна світу, а за довоєнними даними - друга за чисельністю армія в світі", - сказав заступник міністра.

Очепа вважає, що хід війни в Україні матиме вирішальне значення для планів Китаю "не тільки щодо Тайваню". Європейський Союз також зміниться під впливом війни, розв'язаної Росією.

За словами чиновника, польська зовнішня та оборонна політика стоїть перед трьома важливими викликами – зробити цю політику більш глобальною, балтійською та публічною. Зокрема, слід зміцнювати співпрацю з країнами-однодумцями, і не лише в Європі.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...