"Тверезі люди так не зроблять": Окупанти за півтори доби втратили одну БТГр і 73 одиниці техніки

У російських військ відсутня будь-яка стратегія у війні з Україною. Часто окупанти вдаються до дій, які абсолютно суперечать здоровому глузду. Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник, передають Патріоти України.

Він зазначив, що єдине, на що здатна Росія, – це тероризувати Україну артилерійськими обстрілами та ракетними ударами. Однак, за словами Черника, ніякого стратегічного мислення у російській армії немає. Дії загарбників хаотичні й іноді не піддаються логічному аналізу.

"Часто як про приклад цього говорять про збірну Чорнобаївку. Скільки разів їх там вже били, я збився з ліку", – сказав військовий експерт.

"Збірний понтон"

Черник розповів про ще одну ілюстрацію недалекоглядності росіян: "Я маю свою власну концепцію, яку я називаю "збірний понтон". У районі Білогорівки на одному місці через Сіверський Донець окупанти 5 разів наводили переправу. Люди, які тверезо мислять, такого зробити не можуть. А вони зробили. Спалили 73 одиниці техніки, втратили повноцінну батальйонно-тактичну групу – майже 800 людей. І це всього за півтори доби".

Він додав, що такі випадки свідчать про "дуже специфічну логіку" у росіян щодо ведення бойових дій.

"В українців є холодний розум"

Черник наголосив, що в українській армії – повністю протилежна ситуація. "Ми ретельно виважуємо кожен свій крок. Пригадаймо важкі битви за Лисичанськ і Сєвєродонецьк. Сєвєродонецьк стояв довше, із Лисичанська довелося відійти на вигідніші позиції", – зазначив військовий експерт.

Він додав, що ці бої – приклади стратегічного мислення українського командування. "Є холодний розум. Думаю, саме він допоможе нам перемогти", – наголосив Черник.

Джерело: 24 канал

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...