Тверезі та без зброї: З'ясувалися нові деталі потрапляння в полон на Донбасі українських бійців

За попередньою інформацією, в результаті помилки в орієнтуванні, автомобіль з військовослужбовцями перетнув лінію бойового зіткнення в районі Новотроїцького та потрапив на тимчасово окуповану територію.

Вантажівка із військовими рухалася вздовж лінії зіткнення. Ілюстрація: соцмережі.

У 53-й окремій механізованій бригаді пояснили обставини потрапляння в полон бойовиків «ДНР» восьми військовослужбовців бригади 22 травня в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі, передають Патріоти України.

На сторінці бригади в Facebook повідомляється, що військовослужбовці на вантажному автомобілі їхали без зброї в напрямку Костянтинівки (Донецька область). Запланований маршрут пролягав вздовж лінії бойового зіткнення на безпечній відстані. За попередньою інформацією, в результаті помилки в орієнтуванні, автомобіль з військовослужбовцями перетнув лінію бойового зіткнення в районі Новотроїцького та потрапив на тимчасово окуповану територію, де українських військових затримали бойовики.
Як повідомили в бригаді, бійці були тверезими, а обставини перетину лінії розмежування з'ясовуються. Органи військової прокуратури почали розслідування. «Керівництво держави і Збройних Сил України на всіх рівнях вживає всіх можливих заходів для визначення місця знаходження та повернення наших хлопців... Висловлюємо підтримку рідним і близьким полонених військовослужбовців. Переконані в їх швидкому повернуті додому!», - йдеться в повідомленні 53-ї омбр.


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...