"Ти скільки відвоював метрів української землі? Ти віддав хоч один наказ про наступ? Ти відступив": Сюмар "накинулася" на Зеленського через послання до українців у Раді

У щорічному посланні до українців у Верховній Раді президент Володимир Зеленський називав не свої досягнення, а попередників. Про це з трибуни парламенту у вівторок 20 жовтня сказала народна депутатка з фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар. За її словами, насправді президент не мав стосунку до двох революцій, як про це сказав, передають Патріоти України.

"Він розказує, що він до двох революцій мав стосунок. Я до них мала стосунок, а не він. Де він тоді був? Він "грав на роялі" тоді, коли ми стояли на всіх майданах країни", – сказала Сюмар.

Представниця "Європейської солідарності" наголосила, що президент мав сказати, куди рухається країна – у Європу чи в Росію, чи вона взагалі застигла і простоює.

"Президент мав сказати, що відбувається з армією – це його прямі повноваження. Чому вона руйнується і чому він збирається її скорочувати, коли ми її будували, її вся країна будувала останні шість років", –підкреслила депутатка.

Сюмар зауважила: "Він каже до країни на "ти", я теж скажу. Ти розказуєш про Крим, ти розказуєш про 2014 рік – ти де був у 2014 році? Ти скільки відвоював метрів української землі? В тебе є армія, якої не було у 2014 році. Ти віддав хоч один наказ про наступ? Ти відступив".

Вона нагадала, як бюджетний комітет під керівництвом депутатів монобільшості забрав 140 мільйонів гривень, які мали йти в тому числі на завершення будівництва лікарні, а Зеленський заявив, що нібито повернув на ці 200 мільйонів гривень.

"Ти розказуєш тут про ракетні програми чи ти погрожуєш Турчинову, який збудував ці ракетні програми, і до яких ти мав нульовий стосунок. Ти розказуєш про силові структури і про правоохоронні органи, які ти використовуєш, для того, щоб розбиратися з опозицією, бо ти боїшся Порошенка", – сказала Сюмар. "Люди знають правду. Вони живуть на реальній землі", – резюмувала Сюмар.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...