​Тихоокеанський флот ВМС РФ чекає друга Цусіма: У Росії підрахували, як швидко Японія при підтримці США захопить Курили

Тихоокеанський флот (ТОФ) Військово-морського флоту (ВМФ) Росії практично не готовий до повномасштабних бойових дій, заявляє в «Військово-промисловому кур'єрі» заступник президента Російської академії ракетних і артилерійських наук з інформаційної політики, доктор військових наук Костянтин Сівков, зазначають Патріоти України.

У публікації експерт запевняє, що ТОФ ВМФ не здатний утримати південні Курильські острови від захоплення Японією. Доктор військових наук пише, що в разі конфлікту між Москвою і Токіо «втрати ТОФ можуть скласти від третини до двох третин в залежності від роду сил, після чого він втратить значення як оперативно-стратегічне об'єднання».

Сівков стверджує, що США і Японія «на обмежений військовий конфлікт, що не доходить до ядерного порога, можуть зважитися цілком». Згідно з доктором військових наук, експансія Токіо неможлива без підтримки Вашингтона, який здатний направити в регіон конфлікту, зокрема, до трьох авіаносних ударних груп і до п'яти атомних підводних човнів.

Експерт допускає, що основний етап збройного конфлікту буде припускати «висадку оперативного десанту на чотирьох спірних островах Південних Курил», а одночасно з цим Військово-морські сили (ВМС) США «почнуть дії по ізоляції району дій японських ВМС від можливої протидії камчатського угруповання російського ТОФ ».

Згідно Сівкову, на захоплення чотирьох Курильських островів у Японії і США може піти від восьми до 20 днів. Експерт упевнений, що для відбиття такої агресії Росія «зможе залучити основні сили ТОФ, частину сил дальньої авіації, угруповання Повітряно-космічних сил (ВКС) в Примор'ї і на Камчатці, а також угруповання сил противодесантної оборони на Південних Курилах».

Ключовим елементом даних сил автор називає ТОФ. «В існуючому складі ТОФ нездатний повноцінно вирішувати завдання захисту інтересів Росії і відбиття воєнної агресії на Далекому Сході», - запевняє експерт.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...