"Тим, хто робив це за гроші, було все одно, за кого вони": Гайдай розповів про зрадників у Лисичанську та Сєвєродонецьку

Голова Луганської ОВА визнав, що під час боїв за Сєвєродонецьк і Лисичанськ, знаходились такі місцеві мешканці, які здавали окупантам позиції ЗСУ. Про це він заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Він зазначив, що не може назвати кількість таких громадян, але вони є. "Говорити тотально про всіх не можна. В Сєвєродонецьку проживало більше ніж 120 тис. мешканців, але залишилось 10 тис. Тобто навіть якби вони гіпотетично були зрадниками, то це навіть не 10% від всього населення, яке проживало там до повномасштабного вторгнення. Тож відсоток невеликий. Але навіть якщо це 1 або 2 тис. людей, які могли допомагати [ворогу] — це все одно дуже багато", - пояснив ситуацію Гайдай.

"Коригування дійсно було величезне. Ситуації були різні. Це могли бути і звичайні "ждуни руського міра", а були й ті, кого вербували. Наприклад, ловили осіб, яким росіяни пообіцяли за їх "роботу" авто. От вони і працювали коригувальниками або робили фото-звіти… Тим, хто робив це за гроші, взагалі було все одно, за кого вони", - розповів він.

Гайдай зазначив, що влада Луганщини намагалась розв’язати питання, співпрацюючи з СБУ, але це не давало позитивних результатів. Крім цього, Гайдай розповів, що в облдержадміністрації жодного зрадника виявлено не було, у ВЦА (військово-цивільній адміністрації) серед керівництва теж зрадників немає.

"За великим рахунком, зрадили тільки декілька голів, наприклад, сумнозвісний міський голова Рубіжного, а також декілька очільників ОТГ", - сказав він.

Джерело: УНІАН

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...