Тимчасовий держбюджет США без України: "Ми не можемо допустити, щоб підтримка України була перервана", - заява Байдена

30 вересня Палата представників Конгресу США затвердила бюджет для фінансування урядових органів на 45 днів без допомоги Україні

Пізно ввечері в суботу, 30 вересня, за місцевим часом, Президент США Джо Байден оприлюднив заяву, відреагувавши на прийняття бюджету для фінансування урядових органів на 45 днів без допомоги Україні: "Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана."

"Хоча спікер і переважна більшість Конгресу були непохитними у своїй підтримці України, у цій угоді немає нового фінансування для продовження цієї підтримки. Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана. Я цілком сподіваюся, що спікер дотримуватиметься своєї відданості народу України та забезпечить підтримку, необхідну для допомоги Україні в цей критичний момент", - йдеться у заяві Байдена на сайті Білого дому.

Президент США схвалив ухвалений обома палатами Конгресу проект продовження фінансування, спрямований на запобігання зупиненню роботи уряду (шатдауну).

Крім того, після ухвалення бюджету про тимчасове фінансування, де не включена допомога Україні, сенатори підтвердили свою відданість Україні у рідкісній двопартійній заяві лідерів Сенату.

Сенатори кажуть, що, хоча вони вітають тимчасовий бюджет, він "залишає ряд нагальних пріоритетів невирішеними".

Дослівно: "Найближчими тижнями ми очікуємо, що Сенат працюватиме над тим, щоб уряд США продовжував надавати критично важливу та стійку безпекову та економічну підтримку Україні".

"Шойгу намагався зберегти посаду": Експерт пояснив, чому окупант так поспішали з наступом на Харківщині

понеділок, 20 травень 2024, 6:50

Військовий експерт Михайло Притула вважає, що Шойгу намагався зберегти посаду міністра оборони РФ, розпочавши наступ на Харківщині повністю непідготовленим угрупованням військ. Таку думку він висловив в етері "Еспресо". "Росіяни почали наступ на Харків...

Європа має готуватись до низки терактів, які можуть бути в найближчі півроку: Політолог вказав на велику небезпеку

понеділок, 20 травень 2024, 6:30

"Європейські країни мають готуватись до того, що в найближчі півроку може бути низка терактів по всій Європі. Особливо після теракту в ТРЦ "Крокус іті хол". Оскільки в Росії зрозуміли, що можуть використати цей теракт дуже ефективно у своїх цілях. Відп...