Тимошенко в "прольоті": Хто може очолити Кабмін замість Гройсмана

Склад Кабміну повністю або частково повинен змінитися після виборів до Верховної Ради 21 липня.

Абромавічуса на Заході вважають кращою кандидатурою на посаду глави уряду? Фото: BIN.ua.

Американська журналістка, редактор UkraineAlert Atlantic Council Мелінда Херінг опублікувала аналітичну статтю в Atlantic Council, де розглядає 5 найімовірніших, на її думку, кандидатів на посаду прем'єр-міністра України. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із її міркуваннями.

Склад Кабміну повністю або частково повинен змінитися після виборів до Верховної Ради 21 липня. Отже, серед кандидатів:

Заступник виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован;
директор з розвитку бізнесу НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко;
голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв;
секретар РНБО і екс-міністр фінансів Олександр Данилюк;
колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, який зараз очолює "Укроборонпром".
Звідки взявся цей список? "Київ затоплений чутками, і в кулуарах обговорюють п'ять технократів, яких можна було б вибрати наступним прем'єр-міністром. Це Айварас Абромавічус, Владислав Рашкован, Юрій Вітренко, Андрій Коболєв і Олександр Данилюк", - так аргументує журналістка наявність в своїй статті саме цієї п'ятірки . Будемо вважати це посиланням на інформовані джерела.
Мелінда Херінг стверджує, що розмовляла з усіма п'ятьма претендентами по кілька годин і прийшла до висновку, що найбільш підготовленими до посади глави Кабміну є Абромавічус і Рашкован. "На Заході Абромавічуса вважають чесним, ефективним, принциповим, чарівним і абсолютним прихильником успішної України. Вибір Абромавічуса буде сигналізувати інвесторам, західним партнерам і українцям, що Зеленський серйозно налаштований щодо змін в країні", - передрікає Херінг.
Альтернативою Абромавічусу, яка послала б [Заходу, партнерам і інвесторам] ті ж сигнали, Мелінда Херінг вважає Владислава Рашкована, який в 2014-2016 роках обіймав посаду заступника глави НБУ, відповідав за реформування і трансформацію Нацбанку, і користується довірою у багатьох українських реформаторів.
"Рашкован - інституціоналіст, а це значить, що він здатний вирішувати технічні економічні питання, але у нього також є погляд на трансформування і створення нових інституцій. Найголовніше, він точно знає, що потрібно зробити Україні для залучення міжнародних коштів і як заспокоїти інвесторів" , - пише американська журналістка.

На думку Херінг, у Коболєва, Данилюка і Вітренка є свої сильні сторони, але в цілому вони дещо слабше двох вищезгаданих кандидатів, як потенційні прем'єр-міністри. Проте, жоден з них не є поганим варіантом, підкреслює журналістка. Всі п'ять технократичних міністрів запевнили б інвесторів і Захід в тому, що Зеленський щиро впевнений в остаточному виправленні України. куди гірше буде, пише Мелінда, якщо президент вважатиме за краще "політичний" уряд, а не технократичний - тоді Україну чекають ще 5 років популізму.

Трамп не знайшов $464 000 000 на заставу у справі про шахрайство, його майну загрожує арешт. Нове банкрутство Фредовича може торпедувати президентську компанію лідера республіканців

вівторок, 19 березень 2024, 7:45

Якщо політик до кінця тижня не внесе оці півмільярда застави, прокуратура може почати арешт його майна. Експрезиденту США Дональду Трампу не вдалося знайти гроші на заставу для забезпечення судового рішення у справі про шахрайство на суму 464 мільйони...

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...