Тиран купається у крові мігрантів Азії та Африки: Лукашенко заявив, що Захід перекидає через білоруський кордон "мертвих людей", щоб його дискредитувати

Кумир мрійників про "сильну руку" спочатку використовує нещасних біженців як гарматне м'ясо, потім вбитих своїми силовиками називає жертвами "триклятого Заходу".

Він вимагає доказів того, що білоруський режим насильно відправляє біженців до сусідніх європейських країн, про що свідчать відео з кордону, оприлюднені раніше Литвою і Польщею, зазначають Патріоти України.

Намагаючись зняти з себе відповідальність за кризу з мігрантами, яких підконтрольні йому силовики насильно відправляють на територію Литви і Польщі, cамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що країни Заходу нібито перекидають через кордон "мертвих людей", щоб його дискредитувати.

"Ви мертвих людей через кордон перекидаєте нам... У вас є факти, що я штовхаю цих людей на кордон з Польщею? Це божевілля. Все, що робить ваш польський уряд — це божевілля", — заявив Лукашенко, однак ніяких підтверджень своїх слів не надав.

Водночас Лукашенко стверджує, що він нібито навпаки, всіляко намагається допомогти біженцям, залишивши їх у Білорусі, однак ті самі біжать до кордону з ЄС, не уточнивши при цьому, чому білоруські прикордонники ніяк цьому не перешкоджають.

Нагадаємо:

  • Від початку серпня щонайменше шестеро людей померли на кордоні між Білоруссю і Польщею.
  • Також Польща розмістила тисячі військовослужбовців на кордоні, вибудувала загородження з колючим дротом і ввела надзвичайний стан на кордоні.
  • Крім того МВС Польщі розіслало майже 31 тисяч смс на мобільні телефони нелегалів, які намагаються проникнути в країну. У них пропонується відмовитися від задуманого. До смс прикріплене посилання на текст на різних мовах. "Польський кордон закритий. Білоруська влада вам збрехали. Повертайтеся до Мінська!" — свідчить повідомлення англійською мовою.
  • Своєю чергою Литва почала будувати на білоруському кордоні "фізичний бар'єр", аби перешкодити нелегальним мігрантам потрапити до Європейського Союзу.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...