"Слуга" Тищенко передав київській теробороні 40-річні бронежилети - прострілюються наскрізь, а пластини просто розсипаються (відео)

Бронежилети 1983 року з Німеччини, які народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко подарував теробороні Святошинського району Києва, виявилися непридатними для використання. Вони не мають жодних документів і прострілюються наскрізь, передають Патріоти України.

А захисні пластини в них просто розсипаються. Про це бійці тероборони розповіли журналістам"Слідство.Інфо".

Так, на початку квітня Тищенко в соцмережах заявив, що передав ТрО Святошинського району (від якого обирався до Верховної Ради), їжу та бронежилети. Останні, за його словами, в Україну нібито привезли його дружина та помічниці.

Бронежилети були урочисто вручені бійцям, проте через кілька днів з'ясувалося, що вони мають суттєвий недолік – а саме не захищають ні від чого."Не було таких сумнівів навіть, що може бути. Потім вирішили перевірити. Ніхто не думав, що це може бути піар. Подумали, людина просто хоче допомогти. А вийшло так, що це не просто допомога була", – розповіли в ТрО.

Зокрема, бронежилети прострілюються наскрізь із пістолета, а спеціальні пластини, які мають захищати від куль, просто розсипаються, адже вони були виготовлені майже сорок років тому – 1983-го."Я на своїй сторінці написала, що вимагаю звіту про виконану роботу із самого початку війни для Святошинського району – що було зроблено. Він закриває коментарі мені, він блокує всі можливі виходи на адміністрацію, на його приймальню, блокує інших волонтерів. Жителі району також починають йому писати – він блокує всіх", – розповіла координаторка самооборони Святошинського району Катерина Коваль.На дзвінки та повідомлення журналістів "Слідство.Інфо" Тищенко також не відповів, поки вони випадково не зустріли його особисто.

"Ми їх перевіряли, він витримував захист, і все що ви кажете, –це точно не до мене. Ми надали тільки логістичну послугу. Жодної інформації (про непридатність бронежилетів. – Ред.) нам не надходило", – заявив депутат.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...