Тисяча з них під Куп'янськом: Офіцер запасу назвав кількість танків ЗС РФ в Україні

Майор запасу Нацгвардії Олексій Гетьман розповів, яку кількість техніки та особового складу зосередили ЗС РФ в Україні. Про це відомо з його коментаря телеканалу "Еспресо" від 18 грудня, передають Патріоти України.

Зі слів військового, лише на Авдіївському напрямку воюють понад 40 тисяч російських армійців."Це дуже значні сили. Втім, попри четверту хвилю наступу, значних просувань вони не мають. Там тривають дуже важкі бої. Сили оборони намагаються стримати ворога", — зазначив Гетьман.

Він також розкрив чисельність ворожих військ, зосереджених під Куп’янськом. Зі слів офіцера запасу, йдеться про 130 тисяч військовослужбовців та понад 2 тисячі одиниць важкої техніки.

"Взагалі росіяни зосередили понад 3000 танків по всій лінії фронту. Третина з них знаходиться на Купʼянському напрямку", — заявив експерт.

Він додав, що ЗС РФ посилили свої артилерійські підрозділи. На Куп’янському напрямку ворог зосередив понад 800 артсистем. "Все це угруповання буде намагатись вийти до річки Оскіл. Проте навіть якщо в них це вийде, то форсувати річку для них буде складно", — спрогнозував Гетьман.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...