Тисячі агентів ФСБ та ГРУ лише в самому Києві: Україна в ОБСЄ заявила про мережу агентів ФСБ, які планували диверсії

Українська місія в ОБСЄ поінформувала делегації країн про викриття СБУ мережі агентів ФСБ РФ, які, зокрема, планували диверсії на аеродромі на Миколаївщині та викрадення екскомандувача ССО, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Тимчасово окупований Крим використовується РФ як база для підготовки диверсійних дій у рамках гібридної війни проти України. У лютому 2021 року, контррозвідники СБУ викрили та знешкодили мережу агентів ФСБ, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей", - заявив заступник глави місії України при ОБСЄ Ігор Лоссовський.

Він поінформував, що громадяни України були завербовані та виконували завдання кадрових офіцерів ФСБ Вадима Даутова та Дениса Собка.

"ФСБ планувало використовувати мережу для сприяння роботі ДРГ на території Миколаївської області. Однією з її цілей була бойова авіація Збройних Сил України на авіабазі "Кульбакіно", - заявив Лоссовський.

Він додав, що ФСБ також намагалися використовувати цю мережу для збору інформації про дислокацію та переміщення Збройних сил, про кадровий склад та діяльність ГУР Міністерства оборони, Сил спеціальних операцій, штабу ВМС, 73-го Морського центру спеціальних операцій ЗСУ,.

"СБУ також виявила наміри ФСБ з викрадення та нелегального переміщення до Росії одного з колишніх командувачів Сил спеціальних операцій. За це російська спецслужба пропонувала винагороду у $100 тис.", - заявив Лоссовський.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...