Тисячі військових РФ заблоковані: Арестович прогнозує потужні результати ЗСУ на Херсонщині - кращі, ніж на Харківщині

Окупаційні війська Росії зіткнулися з величезними проблемами під час виведення своїх сил з правобережжя Херсонської області. Ключові логістичні шляхи, якими можна було вийти, зруйновані. Тисячі військових ворога виявилися заблокованими і під ударом ЗСУ. Контрнаступ армії України може бути ще ефективнішим, ніж на Харківщині. Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович, передають Патріоти України.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook він сказав про те, що у російської армії серйозні складнощі з виходом з правобережжя Херсонщини. За умови присутності великої кількості мобілізованих відхід організувати складно. Особливо в ситуації, коли пошкоджені ключові мости поблизу Херсона.

"Антонівського мосту вже немає, за попередніми даними - понтонного під ним - немає, Каховська дамба непрохідна для техніки. Далі тільки пішки або вплав. Правда, десантники свою техніку вивести встигли, а мотострілки - ні", - розповів Арестович.

За його словами, війська РФ не встигли закріпитися на тих позиціях, де вони планували розміститися. Тисячі окупантів заблоковані і під ударом сил оборони України.

"Тепер тисячі людей з відрізаними ресурсами і можливістю відходу, дивляться на кілометр води перед собою і назад - на люб'язні до неможливості українські війська, які наближаються. І артилерія - на голову. І наша авіація", - додав радник ОП. Також він вважає, що контрнаступ армії України у Херсонській області може бути ще більш результативним, ніж на Харківщині. "Результати можуть вийти яскравіше харківських - і по полонених, і по техніці", - підкреслив Олексій Арестович.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...