Тиск на Шольца посилюється: Боррель підтримав заклик голови МЗС Польщі надати Україні ракети більшої дальності дії

Глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель вважає, що Україна має отримати ракети більшої дальності. Про це він говорив з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, написав Боррель у X (Twitter), у середу 3 січня.

"Хороша дискусія з міністром закордонних справ Польщі Сікорським. Ми поділяли зростаючу стурбованість з приводу посилення російських повітряних атак на цивільну інфраструктуру України. Ми погодилися з необхідністю посилити нашу військову підтримку України, зокрема за допомогою ракет більшої дальності та зенітних ракет", - написав глава дипломатії ЄС.

Нагадаємо раніше з аналогічним закликом виступив Радослав Сікорський. Також він закликав посилити санкції проти Росії.

Тим часом у Німеччині заявили, що Україні не варто плекати надії на швидкі поставки далекобійних ракет Taurus, бо нині питання залишається в "невизначеному" статусі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...