Тиск на уряд Меркель посилюється: США провели важкі переговори з Німеччиною задля заморозки "Північного потоку-2"

Країни-члени НАТО поділяють занепокоєння Вашингтона щодо цього проекту.
Майк Помпео. Фото: АР.

США намагалися переконати Німеччину та інші європейські країни відмовитися від проекту "Північний потік-2". Наразі все безуспішно. Держсекретар США Майк Помпео сказав, що більшість країн-членів НАТО вбачають ризик у реалізації "Північного потоку-2", повідомляють Патріоти України.

Помпео додав, що США зробили майже все можливе, щоб переконати європейців, і насамперед німців, не будувати "Північний потік-2". Держсекретар наголосив, що США працюють із Німеччиною для гарантій продовження постачань енергоносіїв через територію України. Він сказав, що країни-члени НАТО поділяють занепокоєння Вашингтона щодо цього проекту.

Наразі "Газпром" отримав дозволи на будівництво "Північного потоку-2" у Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччині. Єдина країна, яка поки не надала Газпрому дозвіл на спорудження газопроводу – Данія.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...