Деякі групи потрапили в оточення: У 47-й ОМБР розповіли, як окупантам вдалося захопити Прогрес на Донеччині

У 47-й окремій механізованій бригаді "Маґура" Збройних сил України розповіли, як окупантам вдалося захопити село Прогрес, що на північний захід від Авдіївки. Ворог постійно тиснув великою кількістю особового складу, також на ситуацію вплинуло потрапляння в оточення деяких груп 31-ї окремої механізованої бригади, передають Патріоти України.

Як розповів головний сержант роти 47-й ОМБр бригади Олег Чаус в ефірі "Радіо Свобода", війська РФ тиснули на Прогрес "без перестанку". "Вони дали велику кількість особового складу, яку до того моменту не задіювали", – сказав захисник.

Крім того, на ситуацію вплинуло і потрапляння в оточення деяких груп 31-ї ОМБр, про що раніше повідомляли в аналітичному проєкті DeepState.За даними аналітиків, військові виходили з оточення самостійно, не дочекавшись наказу командира. А 47-ма ОМБр отримала завдання втримати територію після прориву 31-ї бригади з оточення. Втрату Прогресу а також Вовчого днями підтвердив командир 47-ї ОМБр Олександр Ширшин. У Генштабі цієї інформації не коментували.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...