"Тиснуть на флангах": Український військовий розповів про тактику РФ під Часовим Яром

Російсько-українська війна триває й РФ продовжує активно штурмувати позиції Сил оборони в районі Часового Яру, сказав в ефірі телемарафону командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко, передають Патріоти України.

"Це є однією з наступних точок, яка є для них принципово важливою, противник буде намагатися виконувати це завдання до 9 травня, оскільки є чітке завдання керманича РФ, диктатора Путіна. Відповідно російські війська продовжують концентрувати війська для того, щоб продовжувати тиснути на Часів Яр. Також, додатково тиснуть по флангах, це Богданівка, Іванівське, для того, щоб взяти Часів Яр у кліщата", – пояснив Федоренко.

Військовий також зазначив, що попри нестачу боєприпасів, Сили оборони продовжують завдавати ворогові значних втрат у живій силі та броньованій техніці.

"Під час вчинення ударно-штурмових дій, ворог втрачає на полі бою від 40% до 70% тієї техніки, яка брала участь у цих штурмових діях. Не зважаючи на це, вони вводять резерви", – сказав Федоренко.

Крім того, військовий пояснив, чому РФ намагається так швидко й за будь-яку ціну захопити Часів Яр: "Для противника критично важливо мати тактичні успіхи. Це пов'язано зокрема і з політичними процесами – незабаром інавгурація диктатора Путіна. І, крім того, 9 травня Путіну треба звернутися до населення і виправдати шалений ресурс, який витрачається на цю війну. Хоча, по суті, всюди, де опинилася нога окупанта – це знищена земля".

На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг:: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 1 травня

середа, 1 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали:

Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у росії на рязанський НПЗ

середа, 1 травень 2024, 7:48

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали. . Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідом...