У 2014 році генсек Пан Гі Мун міг запобігти окупації Криму, але не зробив цього, - постпред України в ООН

ООН не виконала завдання, заради яких створювалась.

ООН проявила пасивність в 2014 році і тим самим зробила можливою російську окупацію Криму. Пан Гі Мун, на той час генсек ООН, міг запобігти анексії півострова і увійти в історію, але упустив свій шанс. Таку думку висловив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, передають Патріоти України.

«Не сумніваюся, що на той час генеральний секретар Пан Гі Мун мав інформацію про пересування російських військ і про їхню появу на території Криму. Проте, генсек не звернувся до Ради безпеки ООН з проханням розглянути оперативно це питання... У Пан Гі Муна був шанс стати одним з найуспішніших генсеків в історії ООН. Але тепер в його політичну спадщину назавжди залишиться факт, що саме в ту каденцію кордони в Європі вперше були змінені шляхом агресії і окупації», - наводить "Крим Реалії" слова посла України при ООН.
Кислиця вважає, що ООН не виконала завдання, заради яких створювалась. «Вважаю, що ООН втратила можливість зіграти роль, для якої власне і створювалася ця організація: для запобігання воєн, агресії, окупації», - підсумував посол.
Джерело: Крим.Реалії

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...