"У 2016 році вже відводили війська з Золотого. Ситуація практично аналогічна", - комбат УДА

Андрый Гергерт вважає, що план РФ – змусити Україну визнати особливий статус квазіреспублік.
Андрій Гергерт. Фото: соцмережі.

Україна готується до відведення військ в районі села Золоте (Луганська область). У 2016 році ЗСУ вже відводили війська з Золотого. Тоді відведення сил не викликало серйозного резонансу, а добровольці не намагалися замінити ЗСУ на їх позиціях всупереч «Мінськими угодам», передають Патріоти України.

Сьогодні, 8 жовтня заступник командира Української добровольчої армії (УДА) Андрій Гергерт заявив, що він з побратимами має намір зайняти позиції ЗСУ у разі відведення військ.

«Ситуація практично аналогічна. Вона також повинна відбуватися під місією ОБСЄ, яка тоді була слабкою, не помічала техніки російської, не помічала їх диверсійні групи, порушення мінських домовленостей, коли вони стріляли великим калібром», – сказав Гергерт.

Доброволець вважає, що президент РФ поставив за мету змусити Україну вступити в прямі переговори з «ЛДНР», визнавши їх.

«Це його першочерговий план, як він хоче діяти? Він побачив, що ми дійсно йдемо на якісь поступки, дійсно ми погоджуємося на ті чи інші кроки. Він одразу ж підвищує ставки, дає команду своїм шавкам стріляти, займати наші позиції», – говорить замкомбата УДА.

Він вважає, що план РФ – змусити Україну визнати особливий статус квазіреспублік.

«А їх план – це окремий статус для республік, втюхання їх у наше українське життя, порушення нашого унітарного ладу, відновлення за наші гроші і дестабілізація нашого завтрашнього дня», – заявив Гергерт.
Джерело: InfoResist

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...