У 79-й бригаді розповіли, чи захопили окупанти Новомихайлівку

Заяви російського командування про захоплення Новомихайлівки (Донецька область) не відповідають дійсності. Про це заявив прес-офіцер 79-ї окремої десантної-штурмової бригади Ярослав Чепурний в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Обстановка напружена і складна. Ворог дійсно зараз вже перебуває у населеному пункті. Бої тривають безпосередньо в селі, а не тільки на околицях. Але те, що заявило російське командування про те, що російські війська захопили Новомихайлівку, то це не так. Частина населеного пункту - десь 15% - поки що контролюється нами і буде контролюватися надалі", - наголосив він.

При цьому Чепурний акцентував, що тривають дуже важкі бої: "Ці бої можна назвати тотальними, тому що ворог вщент знищує наші позиції в селі, розбиваючи їх артою і FPV- дронами. Ми також, якщо ворог захоплює позиції, знищуємо їх".

За слвоами спікера, Новомихайлівка зараз схожа на Мар’їнку, яку бригада захищала більше року і яка була стерта ворогом майже повністю з лиця землі: "І зараз те саме відбувається в Новомихайлівці. Враховуючи, що там будинки невеликі, одноповерхові, дуже багато мають стіни з саману, тобто з глини і дуже легко руйнуються, то там зараз вже не населений пункт, а поле…".

Він додав, що сили ворога дуже потужні, гаряча фаза боїв за цей населений пункт розпочалася десь вкінці минулої осені, за цей час знищено більше 300 одиниць ворожої техніки, у штурмах брали участь 10 російських військових частин.

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...

Ціна нашого тепла та світла: Скільки енергетиків постраждали від атак на ТЕС із початку війни

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:06

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок атак російської армії на теплоелектростанції ДТЕК було поранено 51 енергетика, троє загинули. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв у Facebook 3 травня, передають Патріоти Україн...