У Авакова протести на підтримку Стерненка, що прокотилися Україною, назвали "вакханалією насильства"


У Міністерстві внутрішніх справ кажуть, що силовики під час протесту проти вироку активісту Сергію Стерненку на Банковій не були озброєні сльозогінним газом і гумовими кийками. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив заступник міністра Антон Геращенко, зазначають Патріоти України.

За його словами, поліцейським спеціально не видали газ і кийки, щоб не допускати насильства з боку силовиків. Геращенко стверджує, що протестувальники в свою чергу застосовували до правоохоронців грубу силу і це неприпустимо. Він закликав українців протестувати, не порушуючи закони.

Заступник міністра заявив, що під час вчорашніх протестів бійцям Нацгвардії і поліцейським бризкали сльозогінним газом в обличчя, зривали шоломи. Крім того, державне майно у вигляді шоломів спалювалося окремими особами. Геращенко підкреслив, що держава не допустить подібного ставлення до поліцейських і зажадав мітингувати без насильства і нападів на силовиків.

Крім того, чиновник сказав, що колишньому нардепу Володимиру Парасюку, який зривав шолом з поліцейського, потрібно відповідати за свої порушення.

У той же час в МВС розповіли, що не притягували до відповідальності затриманих під час протестів на Банковій, а тільки провели з ними профілактичні бесіди.

Також Геращенко опублікував на своїй сторінці в Facebook відеозапис з моментами зіткнень і написав, що такі протести не мають нічого спільного з цінностями Революції Гідності.

23 лютого 2021 року суд визнав Стерненко винним у викраденні людини. Активісту присудили 7 років позбавлення волі. Увечері того ж дня більш ніж у десяти містах країни прокотилися протести з вимогами відпустити Стерненка на свободу. У Києві на вулиці Банковій відбулися масові зіткнення протестувальників з силовиками.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...