У Байдена можуть бути проблеми? Туреччина пообіцяла відповісти на "обурливу" заяву США про геноцид вірмен

Заява президента США Джо Байдена про визнання вбивств вірмен в Османській імперії геноцидом є "просто обурливою", і Туреччина відповість на неї найближчими місяцями. Про це заявив офіційний представник турецького президента Ібрагім Калин, передають Патріоти України.

«У найближчі дні і місяці буде реакція різних форм і ступенів», — сказав Калин. За його словами, позиція американського президента не підтверджена історичними фактами. Турецька влада відповідатиме на цю «дуже невдалу і несправедливу заяву». Калин заявив, що парламент Туреччини зробить заяву в зв’язку з кроками США цього тижня.

24 квітня президент США Джо Байден офіційно визнав геноцидом масові вбивства вірмен в Османській імперії у 1915 році.Згідно з даними істориків, в роки Першої світової війни в Османській імперії було вбито до 1,5 млн вірмен.

Туреччина заперечує, що убивства вірмен були геноцидом. Анкара вважає те, що сталося в 1915 році, подією, яка могла б статися з будь-якою громадою в умовах війни. У той же час Туреччина заявляє, що загальне число загиблих вірмен не перевищує 300 тисяч.Згідно з даними істориків, в роки Першої світової війни в Османській імперії було вбито до 1,5 млн вірмен.

Факт геноциду вірменського народу в Османській імперії визнаний багатьма державами. Першим це в 1965 році зробив Уругвай, прикладом якого пішли Франція, Італія, Нідерланди, Бельгія, Польща, Литва, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Греція, Кіпр, Ліван, Канада, Венесуела, Аргентина, Бразилія, Чилі, Ватикан, Болівія, Чехія, Австрія, Люксембург. Геноцид вірменів визнали також Європарламент і Всесвітня рада церков.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...