У Байдена надумали, як урізати доходи Росії від нафти без ембарго ЄС, - NYT

Поки в ЄС не можуть домовитися про нафтове ембарго, влада США розробляє заходи, які допоможуть скоротити доходи Росії від експорту нафти. Зокрема, пропонуються санкції проти покупців нафти РФ. План опрацьовують в адміністрації президента США Джо Байдена. Про це повідомляє The New York Times (NYT), посилаючись на нинішніх та колишніх представників адміністрації, передають Патріоти України.

Джерела стверджують, що Байден хоче не позбавити світовий ринок значного обсягу нафти, а спонукати країни до відмови від імпорту з РФ. Один з варіантів – вимога платити за російську нафту за цінами, нижчими від ринкових. Іноземним компаніям, які відмовляться це робити, загрожуватимуть вторинні санкції США. Прихильники такої ідеї вважають, що це зменшить нафтові доходи РФ, не збільшуючи світові ціни на енергоресурси.

Ще один варіант – зобов'язати банки під загрозою санкцій переказувати платежі за нафту РФ на спецрахунки. Передбачається, що ці рахунки Росія зможе використати лише для придбання продовольства та медикаментів. Втім, остаточного рішення ще не ухвалено. "Адміністрація Байдена вивчає різні типи вторинних санкцій, але поки що не виробила певної програми дій", – пише газета.

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...

"Весь цей час багатьом здавалося...": Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 15:26

Є дві причини того, чому Палата представників США нарешті схвалила виділення допомоги Україні. Перша з них - підтримка експрезидентом Дональдом Трампом спікера та можливості допомоги Україні. Друга - складна геополітична ситуація у зв'язку з атакою Іра...