У Байдена заявили, що США не планують поставляти Україні ракети ATACMS дальністю 300 км для HIMARS

США не надаватимуть Україні ракети ATACMS дальністю 300 км для РСЗВ HIMARS. Про це заявив помічник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван на форумі з безпеки Аспенського інституту, передають Патріоти України.

"Є певні речі, які, за словами президента США Джо Байдена, він не готовий передавати, до них відносяться ракети великої дальності ATACMS, дальність яких становить 300 км", - сказав Салліван.

Він зазначив, що позиція Байдена полягає в тому, що "хоча ключова мета Сполучених Штатів - зробити все необхідне для підтримки і захисту України, ще однією важливою метою є не допустити обставин, за яких ми б рухалися в напрямку Третьої світової війни".

При цьому Салліван не вважає, що США надають Україні недостатньо озброєння, але з розумінням ставиться до закликів української влади давати більше зброї і якомога швидше.

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...