У Баканова висунули Стерненку підозру в умисному вбивстві

Активісту Сергію Стерненку оголосили про підозру за статтею умисне вбивство та незаконне носіння холодної зброї, зазначають Патріоти України.

“Мені повідомили про підозру за ч. 1 ст. 115 і ч. 2 ст. 263 – “умисне вбивство” і “незаконне” носіння холодної зброї”, – написав активіст на своїй сторінці у Facebook.

Він вкотре повторив, що не скоював умисне вбивство, а оборонявся від нападників.

“Не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше і сам визнав, коли повідомив про підозри нападникам. Щодо ножа – є кілька експертиз, які встановили, що він не є холодною зброєю”, – стверджує Стерненко.

Активіст зазначив, що підозру зачитував слідчий Дмитро Кувачов у присутності прокурора Миколи Бозовуляка.

Також Стерненко додав, що слідчі вважають, ніби він сам наніс собі поранення після того, як на нього напали і був убитий Іван Кузнєцов.

У пресслужба СБУ повідомили, що, за версією слідства, Стерненко не самооборонявся, а наздогнав свого нападника і навмисне завдав йому удар ножем у серце.

«Захищаючись, громадський активіст лівою рукою прикривався від ударів, а правою – завдавав удари ножем. Як наслідок, О.Ісайкул отримав різану рану передньої черевної стінки, а І.Кузнецов – проникаюче колото-різане поранення живота. Зазначаємо, що такі дії С. Стерненка можуть відповідати поняттю необхідна оборона», – йдеться в повідомленні спецслужби.

У СБУ наголосили, що подальші дії активіста «ставлять під сумнів вищезгадану версію». За даними правоохоронців, Кузнєцов зник з місця події, але через 100 метрів Стерненко наздогнав його і завдав кілька ударів ножем. Удар у серце призвів до смерті.


Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...