У Бахмуті тривають вуличні бої, місто майже повністю зруйноване, - заступник мера

У Бахмуті тривають вуличні бої між російськими окупаційними військами та українськими захисниками. При цьому Росія не контролює місто. Про це у коментарі ВВС розповів заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко, передають Патріоти України.

"Біля міста йдуть бої, а також вуличні бої", – сказав він. Марченко зазначив, що у місті на цей момент залишається 4000 мирних жителів, які живуть у сховищах без доступу до газу, електрики та води.

Він додав, що "жоден будинок" не залишився незачепленим, а місто "майже повністю зруйноване".

Бахмут пережив місяці боїв, поки Росія намагалася його захопити. Взяття міста стало б для Росії рідкісним бойовим успіхом в останні місяці. Але, попри це, стратегічну цінність міста було поставлено під сумнів. Деякі експерти кажуть, що будь-яка російська перемога не окупиться.

Тисячі російських солдатів загинули, намагаючись взяти Бахмут, населення якого до війни становило близько 75 000 осіб. За оцінками українських командирів, Росія втратила у сім разів більше солдатів, ніж вони.

Тепер, після запеклих обстрілів, російські солдати й найманці ПВК "Вагнер", схоже, оточили більшу частину Бахмута. У суботу британська військова розвідка заявила, що наступ Росії в північних передмістях зробив частину міста, що утримується Україною, вразливою для російських атак із трьох сторін.

Марченко звинуватив росіян у тому, що в них "немає мети" врятувати місто і що вони хочуть зробити "геноцид українського народу". "Наразі у місті немає зв'язку, тому місто відрізане, мости зруйновані, а тактика, яку використовують росіяни, – це тактика випаленої землі", – сказав Марченко.

"І причина, через яку ми не повинні віддавати його (Бахмут. – Ред.) їм, полягає в тому, що буде дуже важко забрати його назад, відновити контроль після того, як його захоплять росіяни. Вони хочуть знищити Бахмут, вони хочуть знищити місто, як вони зробили з Маріуполем та Попасною", – сказав він.

Джерело: ВВС Україна

Перетворили на брухт: Українські прикордонники знищили замасковану ворожу БМП в околицях Вовчанська (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:48

Українські прикордонники знищили ворожу замасковану бойову машину піхоти (БМП) окупантів в околицях Вовчанська. Результатом своєї роботи вони поділились у мережі. Як йдеться у повідомленні, уразили ворожу техніку прикордонники бригади "Сталевий кордон"...

"Росія змушена створювати санітарну зону": Путін зробив цинічну заяву про плани щодо Харкова

п’ятниця, 17 травень 2024, 14:01

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не має намірів окупувувати Харків. Заяву Путіна цитують росЗМІ, передають Патріоти України. «Планів щодо взяття Харкова у Росії на сьогоднішній день немає. Росія змушена створювати санітарну зону в с...