У "Батьківщині" повідомили, яку дату проведення інавгурації Зеленського підтримують

Більшість фракцій заявили, що ще не проводили засідань по формуванню єдиного офіційної позиції, проте, наприклад, у фракції Радикальної партії не вважають доречною дату 19 травня.

Сергій Соболєв. Фото: Главком.

Партія ВО «Батьківщина» підтримує якнайшвидше проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Про це повідомив заступник голови депутатської фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв, передають Патріоти України.

«Я думаю, що швидше президент приступить до виконання своїх повноважень, тим стабільніше буде ситуація в країні і зовні. Ми (партія ВО «Батьківщина») підтримуємо ту дату, яка є найближчою. 19-го - значить, буде 19» , - сказав Соболєв.

Більшість фракцій заявили, що ще не проводили засідань по формуванню єдиного офіційної позиції, проте, наприклад, у фракції Радикальної партії не вважають доречною дату 19 травня. Фракція «Народний фронт» планує провести своє засідання, на якому визначиться з позицією, 13 травня. Представник БПП, народний депутат України Олександр Сугоняко, зареєстрував постанов про проведення інавгурації 1 червня. У той же час у фракції «Самопоміч» і в депутатської групи «Воля народу», не бачать сенсу в затягуванні призначення інавгурації.

Нагадаємо, раніше обраний президент Володимир Зеленський закликав Раду призначити інавгурацію на 19 травня. Наразі в парламенті зареєстровано 5 постанов, що стосуються дати проведення інавгурації. У трьох з них інавгурацію пропонується провести 19 травня. Інші запропоновані дати - 20 травня та 1 червня.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...