У Bellingcat показали супутникове фото Кременчука після удару РФ - спростовує версію роспропаганди повністю

Група журналістів-розслідувачів порівняли супутникові знімки Кременчука до та після ракетного удару російських окупантів 27 червня. Оприлюднене фото спростовує твердження кремлівської пропаганди. Про це повідомили журналісти Bellingcat у Twitter, передають Патріоти України.

Розслідувачі опублікували знімок від Planet, на якому видно, що торговий центр "Амстор" зруйнований вщент, а також зруйнований промисловий комплекс неподалік.

Водночас із супутника не видно жодних руйнувань залізничної інфраструктури, яка знаходиться за 300 метрів від знищеного торгового центру.

"Новий супутниковий знімок високої роздільної здатності від 28 червня, зроблений Planet, показує зруйнований ТРЦ в Кременчуці, пошкодження заводського комплексу, а також відсутність пошкоджень залізничного вокзалу, зазначені в претензії від посольства Росії", – йдеться в коментарі до фото.

З проаналізованих журналістами Bellingcat фото та відео видно, що перший ракетний удар Росія завдала саме по ТЦ "Амстор". І лише після удару по цьому цивільному об’єкту друга ракета влучила у промисловий комплекс.

Таку послідовність ударів також підтверджують відеозаписи з камер зовнішнього спостереження зі скверу, що знаходиться неподалік. Розслідувачі Bellingcat визначили географічні координати об’єкта та проаналізували, що спершу вибух іде з боку ТЦ "Амстор", а потім з боку промзони.

Зазначимо, що путінська пропаганда твердить, начебто російські ракети влучили тільки в машинобудівний завод "Кредмаш" і залізничну станцію "Кременчук", а на ТЦ "Амстор" просто перекинулася пожежа з "Кредмаша".

Мало того, вони розповсюджують неправду, що нібито на "Кредмаші" був склад західного озброєння, а в "Амсторі" не було людей, оскільки це був склад техніки.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...