У Білому домі назвали главу делегації США на саміті Кримської платформи (фото)

У Києві 23 серпня відбудеться установчий саміт Кримської платформи. Участь у заході візьмуть США, їхню делегацію очолить міністерка енергетики Дженніфер Гренгольм. Відповідне рішення ухвалив президент Сполучених Штатів Джозеф Байден. Про це поінформували на сайті Білого дому 20 серпня, передають Патріоти України.

"Делегацію (США на саміті Кримської платформи – ред.) очолить її високоповажність міністерка енергетики Дженніфер Гренгольм", – йдеться у повідомленні.

До складу делегації США також увійшли:

  • тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін;
  • заступник міністра енергетики США з міжнародних справ Ендрю Лайт.

Що таке Кримська платформа

Кримська платформа – це заходи, які мають систематизувати зроблене та ініціювати нові рішення для повернення Криму.

Проведення саміту анонсував президент Володимир Зеленський у вересні 2020 року. Він запросив іноземних лідерів долучитись.

Саміт Кримської платформи

  • Саміт Кримської платформи 23 серпня складатиметься з 4 тематичних панелей. Відбудеться основне засідання глав міжнародних делегацій.
  • Долучитися до заходу запросили безліч країн світу, серед яких Росія. Цілком очікувано Кремль заявив, що саботуватиме Кримську платформу.

Найближчими днями: Макрон оголосив передачу Україні додаткового озброєння

вівторок, 14 травень 2024, 20:43

Президент Франції Емманюель Макрон сьогодні, 14 травня, під час розмови з українським лідером Володимиром Зеленським анонсував поставки додаткового озброєння ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови презид...

У МЗС Швейцарії зробили гучну заяву щодо РФ

вівторок, 14 травень 2024, 19:52

Швейцарія не стала запрошувати Росію до участі у Саміті миру 15-16 червня, але залишається переконаною в тому, що РФ необхідно залучити до мирного процесу. Про це йдеться у відповіді Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії на запит ZN.UA,...