У Білому домі підтвердили, що надали Україні ракети ATACMS

17 жовтня керівниця пресслужби Ради нацбезпеки Білого дому Адріенна Вотсон підтвердила, що Україна отримала ракети ATACMS у модифікації, яка має дальність 165 кілометрів, передають Патріоти України.

«Ми вважаємо, що це забезпечить значне посилення можливостей України на полі бою без ризику для нашої військової готовності», – додала Вотсон у коментарі ЗМІ.

Радіус дії 165 кілометрів має ракета MGM-140A ATACMS Block 1 із касетною бойовою частиною, яка містить суббоєприпаси M74. Уламки саме таких боєприпасів знаходили вранці 17 жовтня росіяни на аеродромі в окупованому Бердянську, де ЗСУ вразили вертольоти, склади боєкомплекту та живу силу ворога.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...