У Білорусі війська піднімають по тривозі

Здається, білоруси підозрюють, що найближчим часом їм знадобиться "повна бойова готовність".

У Збройних Силах Республіки Білорусь почалася раптова перевірка бойової готовності. Перевіряють готовність військовослужбовців виконувати завдання "в умовах мінливої обстановки". Про це повідомили в Міністерстві оборони Білорусі, інформують Патріоти України із посиланням на білоруське державне інформагентство БЕЛТА.

"Головною метою перевірки є визначення здатності органів військового управління, командирів управляти підлеглими військовими частинами і підрозділами, а для військових частин і підрозділів Збройних Сил - готовності виконувати завдання за призначенням в умовах мінливої обстановки", - пояснили в міністерстві.

Дії військ відбудуться на полігонах і окремих ділянках місцевості. З огляду на специфіку виконуваних завдань, військам треба буде діяти в різних умовах - долати водні перешкоди, відпрацьовувати навчально-бойові завдання вдень і вночі як у лісових масивах, так і в населених пунктах.

Пильна увага буде приділена стану техніки та озброєння, а також роботі систем забезпечення. Результати перевірки в Міноборони Білорусі обіцяють проаналізувати і використовувати в подальшій підготовці збройних сил країни.

Ще один фронт російсько-української війни: Буданов визнав, що ГУР воює в Африці - ЗМІ

четвер, 18 квітень 2024, 8:15

Частина бійців ГУР може воювати в Африці проти найманців ПВК Вагнер. Про це у середу, 17 квітня, повідомляє Washington Post з посиланням на керівника української розвідки Кирила Буданова. . "Ми проводимо такі операції, спрямовані на зниження російськ...

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...