У Білорусі військові аеродроми та залізницю готують для приймання російських військ, - Генштаб

На Волинському, Житомирському та Київському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Проте агресор не полишає спроб втягнути білоруський народ у війну для втілення своїх загарбницьких намірів, передають Патріоти України.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу в Military Media Center, передає "АрміяInform".

За словами Громова, на військовому аеродромі Лунинець збройними силами республіки Білорусь (50 км від державного кордону з Україною) тривають заходи з розбудови аеродрому, ремонту казармених приміщень, гуртожитків, складських приміщень тощо. Все це вказує на ймовірні наміри тривалого використання цього летовища, зокрема й підрозділами зс Росії.

Такі інженерні роботи, за даними Генштабу, проводяться і на території аеродрому Зябрівка (25 км від державного кордону з Україною). Тут також продовжує дислокуватися зенітно-ракетний дивізіон С-400 та низка радіолокаційних станцій країни-агресора. А в районі міста Осиповичі (180 км від державного кордону з Україною) зафіксовані елементи ракетного дивізіону "Іскандер".

"Тривають заходи щодо перевірки та підготовки білоруської залізниці для перевезення військ. Також, за наявною інформацією, під керівництвом осіб з ПВК "Вагнера" (РФ) триває підготовка співробітників приватного охоронного підприємства "Гарт-сервіс" (РБ), – зазначив бригадний генерал Олексій Громов.

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...

"Страждає європейський середній клас": Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України

субота, 27 квітень 2024, 15:28

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поскаржився, мовляв, Захід виділяє надто багато коштів для України. Від цього, вважає він, страждає європейський середній клас. Про це угорський політик сказав в інтерв'ю одній із радіостанцій, повідомляють Патріот...