У Білорусі затримали жінку, яка оприлюднила в мережі відео з ймовірним падінням російського "шахеда"

У Білорусі затримали жінку за оприлюднення відео ймовірного падіння російського ударного БПЛА типу Shahed у Калинковичах 3 жовтня. Про це повідомляють внутрішні війська МВС Білорусі, передають Патріоти України.

У відомстві зазначили, що жінку затримали нібито за співпрацю з "екстремістськими ресурсами". "Передаючи інформацію, фото- та відеоматеріали адміністраторам деструктивних телеграм-каналів, жінка не лише могла посіяти паніку серед населення та дезінформувати його, а й заробила собі кримінальну відповідальність", - йдеться у повідомленні.

Що передувало

За даними моніторингового каналу "Бєларускі Гаюн", у четвер, 3 жовтня, о 04:55 у Калинковичах вибухнув російський ударний БПЛА типу Shahed. Сьогодні, 4 жовтня, у білоруських телеграм-каналах з'явилось відео ймовірного падіння російського дрона у Калинковичах.

Як зазначило видання "Медіазона Білорусь", "розташування хвіртки, її форма, колір і форма паркану на кадрах з камери спостереження збігаються з хвірткою і парканом на записі силовиків".

16 українських військовополонених, яких розстріляли під Покровськом, могли бути із двох підрозділів - Офіс генпрокурора

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:56

В Офісі генпрокурора попередньо встановили підрозділ російських окупантів, військовослужбовці якого могли розстріляти 16 українських військовополонених на покровському напрямку Донецької області. Про це сьогодні, 4 жовтня, в ефірі національного телемар...

Українську бойову систему Delta презентували на антидронових навчаннях НАТО у Нідерландах

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 21:31

Українські військові представили бойову систему Delta на антидронових навчаннях НАТО, що відбулися у вересні у Нідерландах. Про це повідомили у Міністерстві оборони України у п’ятницю, 4 жовтня, передають Патріоти України. Як зазначили у Міноборони, ук...