"У білорусів є унікальні зразки озброєнь": Жданов оцінив боєздатність армії Лукашенка

Армія Білорусі має хорошу боєздатність, хоч вона і складається не з контрактників і потерпає від російських військових. Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю "Главреду" зазначив, що в білоруській армії панують різні настрої зараз: там борються антивоєнні настрої з військовими, передають Патріоти України.

"На мій погляд, техніка білоруської армії приблизно в такому стані, в якому була у Росії на момент вторгнення, тобто вона більш-менш модернізована, технічно справна, і білоруські війська цією технікою укомплектовані", - зазначив експерт.

За його словами, армія Білорусі має серйозні екземпляри озброєння. "У білорусів є навіть унікальні зразки озброєнь, яких практично немає ні в кого в світі, за винятком країн, які її купили. Наприклад, реактивна система "Полонез" з дальністю пуску в 200 км – це досить серйозна система спільного білорусько-китайського виробництва", - розповів Жданов.

Експерт нагадав, що в білоруській армії дуже мало контрактників – більшою мірою вона призовна. "Призовники - це не найнадійніша частина армії, оскільки вони більше схиляються до соціальних настроїв, тобто до настроїв у суспільстві. А в білоруському суспільстві превалюють антивоєнні настрої. Плюс Білоруська армія ніде ніколи не воювала", - підкреслив Жданов.

За його словами, росіяни принижують білоруських військових. "Росіяни використовують їх на підхваті, на господарських роботах. Убитих російських солдатів вантажать білоруські солдати. Поранених російських солдатів вантажать білоруські солдати. Відмивають техніку від останків людських тіл і крові теж білоруські солдати. Російську техніку, яка приходить в Білорусь на ремонт... але, з іншого боку, в білоруських підрозділах є російські офіцери, які проводять роз'яснювальну роботу, чому треба воювати з Україною", - підсумував експерт.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...