У боях за Білогорівку агресори вбили юного бійця-футболіста і його кращого друга (фото)

При звільненні села Білогорівка в Луганській області трагічно загинув 20-річний боєць-гранатометник Нацгвардії Семен Ляшук (у мирному житті гравець футбольного клубу "Титан" з Яришева, Вінницька область). Про смерть Семена на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповіла його рідна сестра Карина, передають Патріоти України.

"Тобі навіки 20. Сьогодні загинув наш Семен, наш герой, звільняючи село в Луганській області. Йому було всього 20 років. Ти завжди говорив мені, що ти не боїшся померти, що твій найбільший страх, це як буде нам, а нам без тебе ніяк, сьогодні ми померли разом з тобою. Я тільки вчора з тобою розмовляла і ти, як завжди, сказав: "Цілую, люблю, не поки". Не поки, наш Семочка", - написала сестра.

Семен Ляшук народився 30 травня 2002 року в селі Яришів, Могилів-Подільського району, Вінницької області. Служив гранатометником 1-го взводу роти на бронеавтомобілях, 2-го батальйону, 8-го полку оперативного призначення Національної гвардії України імені Івана Богуна.

Після початку повномасштабної військової агресії Росії проти України молодий хлопець пройшов довгий і складний шлях на фронті.

"Він пережив і зиму, і весну, і літо. Голод, холод, небезпека, дуже важко було, це було пекло. Спочатку Київська область - 23 населених пункти, потім Макарів, Луганська область, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Донецька область – Сіверськ, Серебрянка. І потім контрнаступ, знову Луганська область, село Білогорівка поблизу Лисичанська. Скільки разів рятувався від смерті, а на цей раз не вийшло", – розповіла Карина.

Як каже дівчина, позицію підрозділу, де служив Семен, виявив ворожий безпілотник і навів артилерію. "Одна з Мін прямо в бліндаж, де був Сема і його кращий друг Олександр Борбудський, який теж загинув. Сема отримав численні осколкові поранення, не сумісні з життям, помер на місці. Це найжахливіший чорний день в нашому житті. Воїни плачуть і кричать криком вже який день: "Як це нашого Сьоми немає?!". І побратими, і взводний, і ротний, і його командир, бо бачили це своїми очима. Але такої біди, яка сталася з Семочкою, ще не бачили ніколи, бо нашому хлопчику відірвало голову, він бідненький помер дуже страшною смертю. Сема тільки почав міцніти, став справжнім чоловіком. Ми померли разом з тобою. Ось вам і ціна контрнаступу. Цвіт нації, який мав будувати майбутнє України", - зізналася Карина.

Поки побратими витягали насіння з окопів, поранило ще трьох хлопців, бо навіть мертвого вони не могли покинути хлопця. І йшли під обстріли, закінчила свою сумну розповідь дівчина.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...