У боях за Часів Яр вирішується доля чотирьох міст: Дикий розповів, чому окупанти змогли просунутися під Торецьком

На Торецькому напрямку дуже загрозлива ситуація, в першу чергу для Торецька і Часового Яру. Про це в ефірі Radio NV сказав військовий експерт, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий, передають Патріоти України.

За його словами, по всій Донецькій області фронт продовжує повільно прогинатися. Росіяни намагаються протиснути поле бою великою кількістю бійців і противник користується своєю перевагою в живій силі.

"І КАБами, і ФАБами. У них є дві переваги, ця можливість бомбардування планувальними бомбами та перевага в кількості солдатів. І вони повільно продавлюють фронт на Донеччині, платять за це насправді страшну ціну, яку жодна інша армія світу не вважала б взагалі адекватною, прийнятною", — заявив Євген Дикий.

Він зазначив, що просування ворога на Торецькому напрямку на 2 км за день, - то є незвична ситуація. "Зазвичай, в орків просування за день в десятки метрів. Там зрозуміло, що був якийсь прокол з нашої сторони", - наголосив Дикий.

При цьому він не виключає реальності інформації про помилку при ротації двох бригад. Дикий зазначає, що найбільша загроза зараз на Торецькому напрямку, в першу чергу для самого Торецька і Часового Яру, який тримається вже місяцями та відіграє ключову роль в обороні Донбасу.

"Фактично в Часовому Яру буде вирішуватися доля цілої великої агломерації з чотирьох великих міст – Костянтинівка, Дружківка, Слов’янськ і Краматорськ. Не дай боже нам доведеться відійти з Часіка, то з пануючих висот довкола нього ці чотири міста просто розстрілюються і як мінімум ми тоді станемо перед потребою евакуювати кілька десятків тисяч цивільного населення. А як максимум ми можемо взагалі ці міста за якийсь час втратити. Зрозуміло, що вони не "впадуть" за один день – кожне з цих міст придатне до оборони довготривалої", - наголосив він.

При цьому Дикий сказав, що все одно війна пройде по цих чотирьох містах, які поки що залишаються прифронтовими, але вони стануть фронтовими, якщо впаде Часів Яр.

Він розповів, що прорив під Торецьком створює загрозу, що Часів Яр доведеться боронити не з одної сторін, як зараз, а з двох- трьох, а в гіршому разі - це буде загроза оточення і відповідно необхідність передислокації, тобто відходу, що вкрай не бажано допустити.

Ветеран наголосив, що на сьогодні на Торецькому напрямку відбувається "гасіння пожежі", туди українське командування кидає наявні резерви. "Є сподівання, що вдасться зупинити це просування на Торецькому напрямку", - додав Дикий.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...