У боях за Соледар РФ втратила стільки ж солдатів, скільки у двох чеченських війнах, - речник Східного угруповання

Росія під час боїв за Соледар на Бахмутському напрямку втратила стільки ж людей, скільки у двох війнах проти Чеченської республіки Ічкерія. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, передають Патріоти України.

За його словами, ЗСУ вийшли з Соледару організовано і зайняли заздалегідь підготовлені рубежі оборони. "Вихід не був хаотичним, все було організовано і приховано. Не було ніякої паніки, оточення і масової здачі в полон. Там тривають запеклі бої, в районі Соледара за добу було 85 обстрілів і вісім бойових зіткнень", — розповів спікер.

Він додав, що зараз на Бахмутському напрямку бої йдуть в районі Верхньокам'янського, Спірного, Роздолівки, Благодатного, Бахмута і Кліщіївки. "ЗСУ тримають удар противника - в цьому районі за добу було 199 обстрілів. В районі Соледара росіяни втратили стільки ж, скільки в двох чеченських війнах. Мобілізовані залишилися останнім ресурсом, завдяки якому вони підтримують хоч якийсь наступальний темп", - підсумував Череватий.

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...