У бою за Україну загинув другий доброволець із США Стівен Забельські: у нього залишилася дружина і п'ятеро дітей

В Україні загинув 52-річний громадянин США Стівен Д. Забельські. Воїн був убитий в бою біля Дорожнянки на Запоріжжі 15 травня, передають Патріоти України.

Як йдеться у некролозі, у чоловіка залишилася дружина, п'ятеро прийомних дітей, сім братів і сестер. Про це пише The Washington Post з посиланням на слова офіційного представника США.

Новина про смерть Забельські широко поширилися після того, як журнал Rolling Stone з посиланням на кілька людей, знайомих з обставинами смерті американця, повідомив, що він був ветераном армії США та загинув на міні.

Спроби зв'язатися з сім'єю Забельські не увінчалися успіхом. Він був родом з Нью-Йорка і прожив там більшу частину свого життя. Потім переїхав до Флориди. Працював на будівництві.

Офіційно Стівен Д. Забельські став другим добровольцем із США, загиблим у війні України проти Росії. Забельський загинув приблизно через два тижні після того, як сім'я 22-річного ветерана Корпусу морської піхоти США Віллі Джозефа Канселя повідомила, що він був убитий під час бойових дій в Україні.

Іноземні військові в полоні у Росії

Громадяни США - 39-річний Олександр Дрюке і 27-річний Енді Хюйн, які воювали на боці України - імовірно, потрапили в полон до російських солдатів. Про це 15 червня писали з посиланням на товаришів по службі та близьких американців видання The Telegraph і телеканал СNN.

Обидва американці - з Алабами. Друке - колишній старший сержант армії, який служив в Іраку і Кувейті, а Хюйн — колишній капрал морської піхоти, який служив в Тихоокеанському регіоні.

Дрюке і Хюйн могли потрапити в полон на початку червня під час боїв в селі Ізбицьке на північний схід від Харкова. У Держдепартаменті США повідомили CNN, що їм "відомо про непідтверджені повідомлення про двох громадян США, захоплених в полон в Україні".

На початку червня суд так званої "ДНР" засудив британців Ейдена Асліна і Шона Піннера, а також марокканця Сааудуна Брагіма до смертної кари. Вони були визнані "найманцями і винними в здійсненні дій, спрямованих на захоплення влади і повалення "конституційного ладу" в "ДНР".

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...