У Бородянці з-під завалів тільки двох будинків дістали 26 загиблих, - генпрокурор Венедіктова

Бородянка – найбільш зруйноване місто Київської області, яке російські фашисти перетворили на руїни. Їхньою ціллю було суто цивільне населення, адже в місті немає жодного військового об‘єкта. Жертвами воєнних злочинів Росії стали жінки, діти, літні люди. Серед них і ті 26 загиблих, тіла яких дістали з-під завалів двох розбомблених багатоквартирних будинків. Про це розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у Facebook, передають Патріоти України.

Вона оприлюднила моторошні фото, які демонструють, що путінські нацисти зробили з Бородянкою. "По Бородянці гатили некерованими 250-кілограмовими фугасними авіабомбами, "Ураганами" і "Смерчами". Докази воєнних злочинів РФ тут на кожному кроці: під аптекою заборонена касетна бомба, обабіч дороги – спалена транспортна заряджальна машина "Смерчу", а під нею ракета, яка летить до 90 кілометрів і несе смерті й руїни", – розповіла про побачене генпрокурорка.

Венедіктова зазначила, що наразі важко передбачити кількість жертв у цьому місті. "Тільки з-під завалів двох розбомблених багатоквартирних будинків дістали 26 тіл. Авіаударів по житловій інфраструктурі ворог підступно завдавав ввечері, коли вдома було максимум людей", – розповіла вона.

Генеральна прокурорка зазначила, що руїни Бородянки розбирають рятувальники, а паралельно з ними працюють слідчо-оперативні групи. "Нам треба зафіксувати, довести та покарати за кожен воєнний злочин і злочин проти людяності, скоєний на нашій землі. Окупанти цілеспрямовано винищували мирне населення: вбивали, катували й мордували. Маємо тут у Бородянці вже підтверджений факт сексуального насилля", – зазначила Венедіктова.

Доказову базу воєнних злочинів Росії для національних і міжнародних судів збирають прокурори, співробітники поліції та СБУ, експерти з 5 областей. "Прибув до Бородянки допомагати нам і відомий експерт із міжнародного кримінального права Вейн Джордаш. Він, як і багато визнаних фахівців, долучився до нашого юридичного фронту. Весь світ прагне миру і справедливості. І Росія відповість за кожен свій смертоносний крок", – зазначила Венедіктова.

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...