"У Бориса було одне питання": Зеленський поділився подробицями зустрічей із Джонсоном

Для більшості країн світу повномасштабна війна Росії проти України стала шоком. Але не для Великої Британії. Прем'єр-міністр Борис Джонсон діяв швидко і рішуче. Так само, як увесь британський уряд. Про це президент України Володимир Зеленський розповів у статті для The Mail on Sunday, передають Патріоти України.

Він нагадав, що перед тим, як спалахнув повномасштабний конфлікт, Уряд Її Величності виділив Україні 1,7 мільярда фунтів стерлінгів для військово-морського флоту. Велика Британія також допомагала у сферах безпеки та зброї.

А прем'єр Британії Борис Джонсон був одним з перших лідерів, хто зателефонував президенту України. Відтоді Джонсон став справжнім другом для українського народу. "При кожній нашій зустрічі та розмові у Бориса було одне дуже гарне запитання: що ще? Що тобі ще треба? Це стало нашим девізом, гарантуючи ефективний прогрес. Повірте, не так багато політиків готові це зробити", – пише Зеленський.

Велика Британія разом із США зараз визнана одним із найважливіших союзників України. "Але не тільки ваш уряд. Весь ваш народ чітко бачив несправедливість і жорстокість путінської війни. Усі британські політичні партії, ваші ЗМІ, підприємства, місцеві ради та окремі люди підтримали нас", – зазначив український президент.

За його словами, в Україні британського прем'єра з теплотою та гумором почали називати "Борис Джонсонюк". "За кілька днів у Великій Британії буде новий прем'єр-міністр. Як президент України, я буду щасливий встановити тісні стосунки. Я щиро сподіваюся, що спадщина Бориса в цій боротьбі з російським варварством буде збережена. Ми продовжуватимемо боротися, тому що іншого виходу у нас немає. На кону наше життя і наше майбутнє. І ми все ще потребуємо підтримки та лідерства Великобританії", – підкреслив Зеленський.

Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити: Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передає RMF 24. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Макрона про те...

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...