"У Брюсселі панує атмосфера війни": Орбан розкритикував відправку західних військ в Україну

Протягом наступних кількох місяців може бути ухвалено остаточне рішення стосовно того, чи будуть відправлені іноземні війська в Україну. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв'ю Kossuth Radio, передає Hirado, передають Патріоти України.

За його словами, уже в червні відбудуться вибори до Європейського парламенту. Якщо раніше політична боротьба поділялася на "лівих" і "правих", то тепер відкрився новий вимір — хто за мир, а хто за війну.

"Було б добре, якби виборці Угорщини й інших європейських країн відправили до Європарламенту якомога більше політиків, які виступають за мир, і якомога менше політиків, які виступають за війну. В Брюсселі панує атмосфера війни, мова війни, логіка війни", — заявив Віктор Орбан.

Окремо угорський міністр зазначив, що європейський континент поводиться так, нібито в нього власна війна з Росією, і тому, на його думку, Брюсселю потрібно відсторонитися від того, що відбувається всередині України.

Спочатку Захід допомагав Україні касками, потім зброєю, далі були постачання танків та іншої техніки, а тепер ідеться про розміщення іноземних військових у країні, де триває війна. У Будапешті переконані, що потрібно поводитися обережно, щоб не "втягнутися в цей психоз".

"Те, що сьогодні абсурдно та немислимо, через два місяці стане реальністю. Це не відеогра, а реальність. Тут наслідки одного рішення, одного постачання зброї — це сотні тисяч вдів і сиріт, мільйони переміщених осіб, зруйновані життя, втрачений сенс роботи багатьох поколінь. Це жахливі речі, і про них дедалі частіше говорять як про повсякденну реальність", — продовжує Віктор Орбан.

У результаті, угорський міністр заявив, що нібито потрібно "впертися ногами" та виступати за припинення вогню й мирну угоду, щоб у конфлікт більше нікого не було втягнуто.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...