Перекидання сил триває: У Британії оцінили, чи боєздатні найманці ПВК "Вагнер" у Білорусі

Розвідка Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії повідомила про ключові фактори для ефе ктивної боєздатності найманців російської приватної військової кампанії "Вагнер" у Білорусі,передають Патріоти України.

Міністерство оборони Великої Британії повідомляє про встановлення близько 300 наметів і 200 транспортних засобів у селі Цель Осиповицького району Білорусі. Зокрема, намети і техніка виявлені завдяки супутниковим знімкам від 19 липня 2023 року.

"Імовірно, що з середини липня 2023 року, щонайменше декілька тисяч бійців "Вагнер" розташувалися у військовому таборі в селі Цель у центральній Білорусі. Знімки показують, що з середини липня 2023 року сотні транспортних засобів прибули на раніше переважно порожній об'єкт", - йдеться у повідомленні у Twitter.

Водночас, окремі повідомлення свідчать, що більшість помітних транспортних засобів - це вантажівки і мікроатобуси з декількома бойовими броньованими машинами.

"Досі не з'ясовано, що сталося з важким озброєнням, яке "Вагнер" застосовували в Україні. Існує реальна можливість, що їх змусили повернути це російській армії", - сказано у повідомленні.

При цьому, як наголошує розвідка, "здатність "Вагнера" забезпечити важку техніку і такі допоміжні засоби як повітряний транспорт будуть ключовими факторами для ефективної боєздатності у майбутньому".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...