У британській розвідці прогнозують бунти та невдоволення Путіним через загибель "мобіків" в Україні

У британській розвідці вважають, що родичі громадян Росії, призваних до армії під час оголошеної "часткової мобілізації", ймовірно, все частіше виходитимуть на протести у зв’язку з поганими умовами несення служби та високі втрати серед мобілізованих, передають Патріоти України.

"За два місяці після того, як президент Путін оголосив про "часткову мобілізацію", у досвіді мобілізованих російських резервістів з’являються спільні теми. Їхнє розгортання часто характеризується плутаниною щодо відповідності вимогам служби, недостатньою підготовкою та особистим спорядженням, а також зобов’язанням виконувати виснажливі бойові завдання", — йдеться у повідомленні.

Крім цього, у багатьох мобілізованих є хронічні хвороби, які ускладнюють перебіг служби. "Більшість — хоча й не всі — мобілізованих резервістів вже служили раніше, і численні приклади свідчать про те, що резервісти, швидше за все, не мають належного перегляду свого медичного статусу, і багато з них змушені служити попри серйозні хронічні захворювання", — зауважили в міністерстві.

У розвідці також зазначили, що мобілізовані резервісти, ймовірно, зазнали особливо значних втрат після того, як їм довелося зводити масштабні системи траншей під артилерійським обстрілом навколо міста Сватове Луганської області.

Мобілізація в Росії

Від початку повномасштабної війни проти України в Росії говорили, що жодної мобілізації не буде. Проте в Кремлі, як завжди, збрехали. Наприкінці вересня російський диктатор Путін оголосив про "часткову" мобілізацію. На війну планувалося призвати 300 тис. осіб.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...