У Бучі армія Путіна застосувала смертоносну зброю часів Першої світової війни, - The Daily Mail

Російські війська під час обстрілів Бучі застосовували смертоносні металеві дротики часів Першої світової війни – флешети. Ними начиняли снаряди, якими потім бомбардували житлові будинки в передмісті Києва. Місцеві жителі виявили сотні таких дротиків, вони стверджують, що снаряди розривалися прямо над житловими будинками і маленькі деталі розсипалися по всій окрузі. Технічно така зброя не заборонена міжнародною конвенцією, але критикується експертами через невибірковий характер ураження, повідомляють Патріоти України із посиланням на The Daily Mail.

За твердженням експертів правової організації Amnesty International, такий вид зброї не можна використовувати серед щільної забудови у житлових кварталах. Зазвичай їх застосовують на відкритій місцевості для знищення живої сили ворога. У мирному місті Буча, де не було скупчення українських захисників в одному місці, не було сенсу скидати снаряди із флешетами.

Як зазначається, в Андріївці, розташованій лише за кілька кілометрів від Бучі, після відходу окупантів було виявлено 122-мм снаряди ЗШ1 – одні з небагатьох, які можна завантажити флешетами.

У пресслужбі Сухопутних військ України наголосили, що наші військові не використовують снаряди із дротиками. Флешети – гострі, схожі на цвях, снаряди завдовжки 2,5 см із плавниками на одному кінці для більшої аеродинаміки, часто використовувалися у Першій світовій війні. Вони призначені для розбризкування шрапнелі у вигляді конуса шириною до 275 метрів, який знищує піхоту супротивника, завдаючи ран.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...