У будинку вбитого військового РФ помітили холодильник Beko з України (відео)

У будинку сім'ї вбитого російського солдата стоїть холодильник із гарантією українською мовою. Про це йдеться в розслідуванні російського проєкту "А поговорити?", передають Патріоти України

Журналістка Ірина Шихман підготувала матеріал "Грошей дали лише на труну та пам'ятник" про те, як прийомна родина вбитого загарбника Іллі Василенка скаржиться на невиплату компенсацій від Міноборони Росії за смерть військового.

Василенко приїхав до України та загинув на 2-й день повномасштабної війни, яку розв'язала Росія. Гроші російська влада виплачує лише рідним батькам, дітям чи дружині загиблого, сказано в матеріалі.

"Військкомат дав грошей тільки на труну та пам'ятник. Не подобається? Ідіть, судіться", — коментує журналістка. Будинок російського окупанта знаходиться в робітничому селищі Чунський Іркутської області, ближче до кордону з Монголією на півдні. Це приблизно за 4,5 тис. км від України.

Шихман проводила інтерв'ю на кухні. Несподівано в камері з'являється холодильник марки Beko з наклейкою "2 роки. Повна гарантія".

Холодильник цілком могли вивезти російські солдати з України. З перших днів війни вони уславилися незліченними фактами мародерства та воєнними злочинами. З будинків українців вони виносили унітази, килими та навіть спідню білизну.

Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...

У Чехії оголосили в розшук російського генерала ГРУ

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:16

У п’ятницю, 10 травня, поліція Чехії оголосила в розшук генерала російського Головного розвідувального управління Андрія Авер’янова, причетного до організації вибухів на складах із боєприпасами в чеському місті Врбетіце 2014 року. Про це повідомляє аге...