У Бундестазі заявили, що Україна має право бити ракетами Taurus по Росії, але є нюанс

Німеччина має якнайшвидше передати Україні крилаті ракети Taurus. А українці мають повне право атакувати військові об’єкти на російській території будь-якою зброєю незалежно від її походження. Про це заявила голова оборонного комітету німецького парламенту Марі-Агнес Штрак-Ціммерман в інтерв’ю виданню Berliner Morgenpost, передають Патріоти України.

"Ми повинні негайно доставити Taurus, тому що прицільним використанням крилатих ракет українська армія може серйозно порушити російські поставки. Кожен з нас зважує свої дії. Але ви також можете продовжити страждання, надто довго вагаючись", – заявила Штрак-Ціммерманн, коментуючи тривалі вагання Берліна щодо надання зброї Україні.

На запитання, чи вважає вона правомірними українські удари німецькими крилатими ракетами по території Росії, Штрак-Ціммерманн відповіла ствердно. "Міжнародне право також дозволяє Україні атакувати військові об’єкти на території російського агресора. Абсолютно незалежно від того, де була виготовлена зброя і хто її постачав", – підкреслила вона.

"Порушення Женевських конвенцій": Лубінець відреагував на відео зі знущаннями над українськими полоненими

неділя, 2 червень 2024, 23:52

Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернувся з офіційними листами до Міжнародного руху Червоного хреста та ООН, аби вони задокументували факти знущання військових РФ з українських полонених на Харківському напрямку. Про це Дмитро Лубінець повід...

Вирішили підтримати Палестину: Популярна туристична країна планує заборонити в'їзд на свою територію громадянам Ізраїлю

неділя, 2 червень 2024, 22:28

Мальдівська Республіка готується заборонити в'їзд на територію країни громадянам Ізраїлю. Про таке рішення президента країни Мохамеда Муіззу, ухваленого за рекомендацією кабінету міністрів, оголосив міністр національної безпеки та технологій Алі Іхсан,...