"У Чаплиному не було загиблих військових": Associated Press викрило брехню Міноборони РФ

Репортер Associated Press відвідав Чаплине та не знайшов доказів того, що в потягу, куди влучили війська РФ, були військові. Про це 27 серпня 2022 року повідомили в Associated Press, передають Патріоти України.

Репортер AP відвідав залізничний вокзал у Чаплиному і не знайшов там жодних доказів перебування українських військових, про яких заявляла Росія, аби виправдати свій злочин.

Натомість журналіст повідомив, що побачив серед загиблих дітей.

Агентство опитало експертів. Усі вони стверджують, що скоєне росіянами в четвер, 25 серпня, можна вважати воєнним злочином. "Залізничний вокзал, як правило, є цивільним об’єктом і не повинен бути об’єктом нападу", - зазначає Дженніфер Трахан, професор Центру глобальних питань Нью-Йоркського університету.

AP також стверджує, що разом з американським телеканалом PBS, вони провели понад 40 незалежних розслідувань злочинів Росії, скоєних за понад шість місяців повномасштабної війни. Три з них - обстріли залізничної інфраструктури, ще сім - удари по зупинках громадського транспорту, які вбили понад 100 людей.

За словами AP, в атаках, які завдавала РФ по цивільній інфраструктурі, було мало доказів, які підтверджували б заяви Москви, що цілями були нібито українські військові.

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...