У Чечні масово викрадають чоловіків, які намагаються оформити закордонні паспорти - погрожують кинути на війну в Україну

Після оголошення російським диктатором Володимиром Путіним "часткової" мобілізації в Чечні почали масово викрадати чоловіків, які подали заяву на отримання закордонного паспорта. При цьому на війну намагаються відправити навіть тих, хто ніколи не служив в армії та не закінчував вуз із військовою кафедрою. Після викрадення чоловіків відвозять до поліцейських дільниць. Про це йдеться у Telegram-каналі руху "Адат", передають Патріоти України.

Після оголошення мобілізації черги на закордонні паспорти в міграційних органах Чечні не закінчуються вже кілька днів. Тому правоохоронці взялися за викрадення хлопців, які намагаються виїхати за кордон.

Чоловікам дзвонять нібито для того, щоб запросити на отримання паспорта, однак у міграційних відділах їх зустрічають кадирівці та відвозять до поліції.

"Один із викрадених сьогодні Магамадов Абу Султанович 29.09.2003 р. На даний момент він незаконно утримується на території в УМВС по місту Грозний. Після подання заяви на отримання закордонного паспорта, йому надійшов дзвінок і повідомили, що потрібно з'явитися в місце отримання паспорта для уточнення даних. Кадировці заявляють, що Абу буде мобілізовано для участі в "спецоперації" в Україні", – йдеться в повідомленні.

Понад те, викрадають людей навіть без досвіду військової служби. У Чечні повідомляють, що такі випадки непоодинокі. У РФ сподіваються, що незаконно мобілізованим у країні-агресорці нібито допоможуть правозахисні організації. "Зараз нам надходить багато заяв, що їхніх синів так само викрали та погрожують відправкою в Україну. Просимо ЗМІ та правозахисні організації звернути на цю увагу, та посприяти у допомозі викраденим", – закликали в "Адаті".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...